dětské hřiště Vrchlického sady

Vrchlického sady (Hlavní nádraží)

Před Hlavním nádražím vyrostlo moderní, rozsáhlé hřiště, vhodné pro všechny věkové kategorie dětí. Nalézá se na okraji parku (Vrchlického sady), od něhož je odděleno vysokým plotem, což dětem poskytuje dostatek klidu.

Unikátní je vstup, který zajištuje brána otevíraná automaticky prostřednictvím tlačítek. Na hřišti najdeme pódium, kde se pořádají programy pro děti, a menší stupňovité hlediště. Výčet herních prvků je bohatý, celkem jich můžeme napočítat kolem dvaceti. Jde např. o lanovou pyramidu a síť, visutý most, dům labyrint, loď atd. Vyhledávanou atrakci představuje lanovka, dlouhá kolem 15 m. Jsou zde i dvě pumpy, WC, hodiny a budka správce. Povrch hřiště tvoří písek, kačírek a pryžové desky. V areálu roste i několik vzrostlých stromů. Některé atrakce jsou chráněny před přímým sluncem prostřednictvím zatahovacích plachet na vodicích lištách. O to se stará správce.

Sociální zařízení: voda-hydrant nebo umyvadlo WC na hřišti nebo v bezprostřední blízkosti

Správce na hřišti

Částečný stín

Občerstvení: Na Hlavním nádraží se nachází restaurace, řetězce rychlého občerstvení, supermarket a stánky s pečivem či zmrzlinou.

Máte na nás dotaz?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *