31. 1. 2023 / 

Aktuality z Výboru

UDÁLOSTI V LEGISLATIVĚ NA ÚROVNI EU A STÁTNÍ SPRÁVY ZA 2022 A VÝHLED 2023

Pro únorové zasedání Výboru proti vylidňování centra a podporu komunitního života jsme připravili jednoduchý souhrn událostí za rok 2022 a očekávané události roku 2023, které mají nebo budou mít v následujících letech legislativní dopad na problematiku krátkodobého ubytování.

V přehledu najdete vždy krátký popis jednotlivých bodů, jaké jsou přínosy pro řešení problematiky krátkodobého ubytování a také odkazy s podrobnostmi a přílohami se zněním sválených přepisů, návrhů apod.

Zejména druhá polovina roku 2022 byla legislativně a informačně obsáhlá a nařízení a návrhy ze strany Evropské unie se k projednávání na úrovni státní správy dostanou v průběhu roku 2023. Bude potřeba být ve střehu a při legislativním projednávání se vymezovat ve prospěch trvale žijících a proti byznysu pronikajícím do sdílené ekonomiky.

V příloze najdete dokument předložený VPCV. Ten nemá ambici poskytnout právní analýzu tématu. Jeho úkolem je předložit přehled za účelem zorientování se v aktuálním dění problematiky krátkodobého ubytování.

Máte na nás dotaz?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *